Our Blog

Таїланд вступає в гру

Управління портів Таїланду (PAT) планує розвивати внутрішні контейнерні порти, які служитимуть транспортними вузлами, що сполучають Камбоджею, Лаосом, М’янмою та В’єтнамом.
Модернізація портів Північно-Східного регіону Таїланду коштуватиме близько 66 мільйонів доларів. Проект може бути завершений вже у 2025 року.
Генеральний директор PAT Камолсак Промпрайун заявив, що на додаток до існуючої інфраструктури у Східному економічному коридорі (ЄЕС) розглядається можливість будівництва сухих портів у Чаченгсау, Кораті та Кхонкені.
Нагадаємо, що в ЄЕС входять провінції Чаченгсау, Чонбурі, Районг, Бангкок та Самут Пракан.
План розвитку сухого порту Чаченгсау на сході від Бангкока буде представлено на розгляд Міністерства зв’язку в цьому році. Проте пан Камолсак повідомив, що між Кхонкеном і Коратом пріоритет віддається провінції Кхонкен, і в даний час ведуться бурхливі обговорення та дослідження щодо вибору більш перфективного регіону.
«Регіональний сухий порт на північному сході повинен враховувати безліч факторів, таких як міжнародні канали, що ведуть до Китаю та Лаосу, для зміцнення транскордонної торгівлі», — сказав Камолсак.
Він зазначив, що провінція Кхонкен може генерувати щорічні контейнерні обсяги в розмірі 17 млн. TEU. Північний схід Таїланду в основному сільськогосподарський, навколо Кхонкен є 34 компанії з виробництва рису, що виробляють близько мільярда тонн, дев’ять компаній з виробництва тапіоки, що виробляють 372 мільйони тонн, і фірми, що займаються фруктами та овочами, хімічною та електронною продукцією.
Розвиток портової інфраструктури країни, це завжди гарна ідея. Враховуючи географічні положення Таїланду, розвинене належним чином морське сполучення може вплинути на економіку країни, відкривши для Таїланду нові можливості. Міркуєте про роботу з контрагентами із Таїланду? Не варто чекати до 2025 року, команда УКРЕКСІМТРАНС може розрахувати для вас вартість доставки вже сьогодні, залишайте заявку на сайті й ми зв’яжемося з Вами якнайшвидше.

Залишити заявку в один клік

Карма у дії
Підсумки року, що минув

Добавить комментарий