Our Blog

Проти течії

В останні дні з’являтися купа новин про нові придбання логістичних гігантів, СМА інвестували в Brittany Ferries та в будівництво нового терміналу в порту Халіфа, DP World інвестували в будівництво причалу в порту London Gateway, Hapag-Lloyd оголосила про свої плани інвестувати в один з найбільших портів Німеччини, JadeWeserPort. В свою чергу,  світовий лідер контейнерних перевезень, датська компанія AP Moller — Maersk вирішила продати свого виробника рефрижераторів Maersk Container Industry (MCI) компанії China International Marine Containers Ltd. (CIMC). Угоду про продаж виробника рефконтейнерів було підписано 27 вересня 2021 року. Сума угоди склала 987,3 мільйона доларів.
За умовами угоди CIMC візьме на себе всю організацію та активи MCI, включаючи завод з виробництва рефрижераторів в Циндао (Китай), а також його науково-дослідні й дослідно-конструкторські підрозділи в Тінглеве, Данія.
«Ми вважаємо, що в особі CIMC знайшли хорошого довгострокового власника MCI. Продаж MCI є частиною трансформації бізнесу AP Moller — Maersk, в рамках якої основна увага приділяється тому, щоб стати інтегрованою контейнерно-транспортною та логістичної компанією, яка має  цінність для клієнтів на всіх етапах ланцюжка поставок», — сказала Генрієтта Холлберг Тигесен, генеральний директор Fleet & Strategic Brands в AP Moller.
«Зміцнюючи синергію між основними напрямками нашого бізнесу, ми проаналізували стратегічне значення MCI та вирішили знайти для компанії нових власників, які зможуть гарантувати, що компанія продовжить своє зростання за рахунок постійного розвитку і цілеспрямованих інвестицій від нового власника».
Заснована Maersk в 1991 році, MCI була частиною компанії більше 30 років. За минулі роки вона перетворилася в бізнес, повністю зосереджений на виробництві рефрижераторних контейнерів, і в 2020 році компанія досягла найприбутковіших результатів з моменту свого заснування.
CIMC хоче прокласти траєкторію для MCI збільшивши продажі та інвестиції в розробку нових продуктів й вважає, що придбання MCI в свою групу дозволить їм зробити це.
«Використовуючи технології та інновації, ми хочемо створити нову платформу для зростання в рамках рефрижераторного устаткування… Я переконаний, що, об’єднавши талановитих людей та технології MCI з нашим бізнесом, ми разом створимо щось захоплююче в майбутньому, в якості ключових партнера, для наших клієнтів», — сказав пан Болянг, голова та виконавчий директор CIMC.
Star Cool залишається ключовою ланкою для компанії Maersk  в підтримці потреб їх клієнтів, оскільки данський гігант планує продовжити співпрацю з MCI в майбутньому.
Очікується, що угода, за умови отримання схвалення регулюючих органів, буде завершена в 2022 році або раніше.
До закриття CIMC й MCI залишаються двома окремими компаніями та продовжують вести свій бізнес в звичайному режимі.
На тлі останніх тенденцій, вирішення Maersk виглядає трохи неоднозначним, але здається у датського перевізники свої погляди на ведення бізнесу. Варто відзначити, що  ми не будемо здивовані, якщо після закриття угоди компанія представить широкому загалу, новий амбітний план або опублікує повідомлення про масштабну купівлю чи інвестиції. В іншому модернізувати бізнес, змінювати пріоритети та цілі це важлива частина життя будь-якої компанії. За свою історію УКРЕКСІМТРАНС, мала безліч змін і трансформацій, що дозволило нам не просто залишатися на плаву, а й стати надійним партнером для наших клієнтів. Щодня наша команда стежить за змінами в логістичному світі, підвищує свої навички та кваліфікацію, щоб запропонувати Вам найсвіжіші, актуальні та варті уваги рішення.

Оставить заявку в один клик

Ванкувер втрачає свої позиції
Компанії ONE та Yang Ming представили нові сервіси на внутріазіацком ринку

Добавить комментарий