Our Blog

Де логіка?

 Багато хто з нас дивився передачу «Де логіка?». Невигадлива гра, в якій ведучий пропонує своїм гостям кілька фактів, які потрібно зв’язати логічним ланцюжком.

У цьому місяці ми маємо «знайти логіку» лінійних компаній, так як перевізники скасують рейси до Європи напередодні китайського Нового року.

«Удар під дих» — інакше і не назвеш! Вантажовідправники і вантажоодержувачі, яким вдалося ціною великих витрат забезпечити місце на судах, яких не буде, можна лише поспівчувати. Здається, Китайський Новий рік почнеться з затяжних ролінгiв.

Сервіс 2M (Maersk і MSC) мають намір відміняти три рейси з Азії в Північну Європу протягом 5-7 тижнів.

У слід за ними, подібне кощунське рішення мають намір прийняти і CMA CGM, вони також скасують три рейси в той же період.

MSC заявила, що подібне рішення було необхідні «через уповільнення попиту», а також через «складнощів перевантаження в ланцюжку поставок».

Maersk повідомила своїм клієнтам, що скасування рейсів необхідні для «підвищення надійності графіка», в зв’язку з «перевантаженням портів і обмеженою кількістю обладнання».

В останні дні, дійсно, надійність розкладу руху судів залишає бажати кращого, це проблема однозначно потребує вирішення, проте до оголошення скасування рейсів вантажовідправники з Азії в Європу були натхнені новинами про нові і додаткові можливості судовиходів і послабленні кризи браку обладнання.

Адже згідно з останніми даними Container XChange індекс доступності контейнерів (CAx) в Шанхаї в цьому місяці значно покращився, після рекордних мінімумів грудня.

CAx, нарешті, показує позитивну тенденцію для вантажовідправників і експедиторів, які шукають обладнання в Шанхаї: зростання для 40-футових високих контейнерів склало 37,5% і 200% — для стандартних 40-футових контейнерів в січні.

Завдяки значному збільшенню вільного обладнання в Шанхаї, робочий процес почав повертатися до нормального. Позитивна динаміка так само була помічена і в інших основних китайських хабах. Що йде в розріз з заявами лінійних компаній.

Поки знайти логіку в їх рішеннях досить складно, так би мовити час покаже. Але на жаль дивлячись на все, що відбувається, багатьом клієнтам не вдасться втекти  від додаткових витрат і зсувів судовиходів. У свою чергу наша команда вже підготувала кілька рішень. Ми можемо мінімізувати Ваші витрати, і доставити вантаж в найкоротші терміни.

Оставить заявку в один клик

А мені б літати!
Час шопінгу!

Добавить комментарий